GABRIELA & REINT GAASTRA | wie ben je werkelijk? | interview

Gabriela en Reint Gaastra

Gabriela en Reint Gaastra-Levin van Maria Magdalena & Jezus Wereldschool:

‘Je bent grootser dan je denkt’

gids voor spirituele evolutieHet echtpaar Gabriela en Reint Gaastra-Levin brengen liefdevolle en wijze boodschappen van Maria, Jezus en Maria Magdalena in de wereld. Zij geven inzichten over wie je werkelijk bent en laten je de spirituele evolutieweg zien. Je bent namelijk grootser dan je denkt.

Gabriela en Reint Gaastra-Levin zijn bijzonder geëngageerde mensen. Liefdevol, open en vol vertrouwen. Gabriela Gaastra-Levin is van huis uit een Argentijnse arts, maar ze ziet zichzelf liever als brenger van de boodschappen van Maria Magdalena, Maria en Jezus en als moeder en echtgenote. Gabriela studeerde onder meer Geneeskunde aan de Universiteit van Buenos Aires met de specialisatie Psychiatrie, Ayurveda en Chinese geneeskunde. Dat deed ze vooral om de fysieke en psycho-emotionele aspecten van de mens goed te leren kennen. In 2017 werd ze door het spirituele tijdschrift Paravisie uitgeroepen tot Medium van het Jaar 2016. Reint Gaastra is directeur, congresleider, journalist, communicator en trainer van het Maria Magdalena en Jezus Wereldschool en hun uitgeverij Follow Your Heart. Samen brengen ze de leer van de Meesters met passie naar voren. Via boeken, workshops, spirituele reizen, vieringen, trainingen en consulten. Hun boodschap mag weliswaar al duizenden jaren hetzelfde zijn, de tijd is nu pas rijp voor bewustwording. Maar wat houdt die leer van de Meesters eigenlijk in?

Vertegenwoordigers
Gabriela Gaastra: “Wij zijn vertegenwoordigers en inspirators van Goddelijke liefde en bewustzijn. Je bent een Goddelijk wezen, bestaande uit verschillende lagen. Fysiek, sociaal, emotioneel, mentaal, spiritueel. Alles is met elkaar verbonden en we zijn samen één. Ons doel is om je bewust te maken van jouw Goddelijkheid en je naar je eigen hart van onvoorwaardelijke liefde te begeleiden. Dat doe ik in samenwerking met mijn spirituele Meesters en met Reint. Reint Gaastra: “We hebben elkaar in 1998 ontmoet en zijn in 2001 getrouwd. Van huis uit ben ik jurist en kandidaat-notaris. Ik heb veel gewerkt in het bedrijfsleven, heb als hoofdredacteur het managementblad Elan bij Kluwer uitgegeven en ken de coach- en zakenwereld goed. Ik zie die ervaring als een vorm van algemene mentale ontwikkeling. Door enkele spirituele ervaringen en mijn ontmoeting met Gabriela werd ik geraakt door de spirituele boodschap die zij brengt.”

Gabriela en Reint Gaastra-Levin

Waarom is de mens op aarde? Gabriela lacht: “Om te evolueren. We zijn allemaal geïncarneerde wezens die op aarde van hun ervaringen leren.” Reint verduidelijkt: “Om in te zien dat je een Goddelijk wezen bent.” “Om de eenheid met God te kunnen ervaren zul je de vrouwelijke en mannelijke kant in jezelf in evenwicht moeten brengen. Zul je jezelf moeten realiseren dat je alles en iedereen bent. De weg naar God is de weg naar het hart, waar de onvoorwaardelijke liefde te vinden is”, verklaart Gabriela.

Evolutieproces
Hoe komt het dat jullie boodschap nu pas begint te beklijven?
Gabriela: “Omdat we ons nu pas bewust worden van onszelf, als mannelijk én vrouwelijk. Het bereiken van het evenwicht tussen mannelijke en vrouwelijke energie is een evolutieproces en dat duurt nog wel even. Eigenlijk heeft het man/vrouw-thema veel raakvlakken met armoede, onderdrukking van bevolkingsgroepen, het gebrek aan onderwijs voor meisjes, het emancipatieproces van de vrouw én de man, de democratiseringsprocessen in landen, gezondheid, noem maar op.” Er is al veel bereikt: armoede neemt af in de wereld, kinderen krijgen meer en meer toegang tot onderwijs. “Klopt”, reageert Gabriela. “De wereld is in transitie. De nieuwe generaties willen het oude niet meer.”

Zelfbewustzijn
Wat zou er nog meer kunnen gebeuren?
“Je zou jezelf meer moeten omarmen en het Goddelijke in jezelf accepteren”, antwoordt Gabriela. “Je mag er zijn. Jongeren aanvaarden hun zelfbewustzijn al veel beter dan de ouderen onder ons. Het programma Voice is daar een uiting van.” “Zelfexpressie. Je ziet dat jongeren zich op heel creatieve wijze beginnen te uiten”, voegt Reint toe. “We zitten met z’n allen midden in een helingsproces”, vervolgt Gabriela. “Je hoeft je niet schuldig of minderwaardig te voelen. Je bent hier om in de polariteit van min en plus ervaringen op te doen en daarvan te leren. Als je God in jezelf erkent en herkent kun je evolueren naar een hoger niveau van Zijn.” Dus je hebt eigenlijk een positieve boodschap te brengen? “Ik heb een heel goed gevoel over de toekomst.” Ik zie nog wel heel veel troebel naar boven komen. “Dat is nodig om oud zeer en het verleden te kunnen reinigen. Natuurlijk, er is heel veel weerstand en verzet. Maar de jongere generatie wil verder evolueren. Je ziet dat terug in de straatprotesten van jongeren. Jongeren hebben een verfrissende blik op de wereld. Ze zijn rechttoe, rechtaan en brengen zonder poespas hun boodschap. Je ziet echt dat we in een opstijgende fase zitten.”

Maria Magdalena en Jezus Wereldschool

Robotisering
Ik zie dat ook, maar sommigen waarschuwen wel voor de technologische ontwikkeling van de robot. Die zouden bij wijze van spreken ons leven kunnen ‘overnemen’, ons kunnen overschaduwen.
Gabriela: “Een opstijgende fase betekent niet dat er geen obstakels zullen zijn. Ja, de robotisering kan een groot gevaar zijn, juist door het lerende vermogen van robots. Het openen van ons hart en onze vrije wil staan op het spel, waarschuwt Jezus ons. Als mens zullen we binnen de beperkingen van de natuurwetten en de technologische ontwikkelingen een betere keuze moeten maken. We hebben de illusie dat het beter is om de technologie en de techgroepen de macht over ons te geven, terwijl wij als Goddelijk mens de ware macht zijn. Het is belangrijk om dat te onderkennen”, zegt Gabriela met een uitroepteken. “De mens heeft de vrije wil nodig om vanuit het hart de juiste keuzes te kunnen maken. De juiste keuze is niet de techmacht.” Beschikken wij wel over een vrije wil? Gabriela: “Niet meer als wij ons laten controleren, zoals dat al in China gebeurt.” “En die overheersing is een groot gevaar voor de evolutie van de mens”, legt Reint uit. “Nederland is een van de weinige landen waar je jezelf mag zijn, waar je je kunt ontwikkelen, waar genderidentiteiten worden geaccepteerd. We hebben in Nederland veel gelegenheid tot evolutie. Maar ook onderdrukking kan tot evolutie leiden. We zagen laatst de film Papillon waarin een gevangen kluiskraker een gigantisch spiritueel evolutieproces doormaakt. Prachtig om te zien.”

Verwondering
“Wat kan de mens als individu doen?
Reint Gaastra: “Jezelf ontwikkelen. Je instrument verfijnen. Dat je leert inzien dat je zowel aarde, sterren als elkaars leven bent. Verwonder je over je lichaam bijvoorbeeld. Ons lichaam is zó intelligent, zó bijzonder”, roept Reint uit. “Het evolutieproces begint bij persoonlijke verwondering over het leven, over wie je bent en hoe je functioneert op aarde. Op het moment dat je je realiseert wie je werkelijk bent, voel je de zin van het leven.” Gabriela reageert daarop: “Op hun beurt worden mensen geraakt door die verwondering. Daardoor worden ze geïnspireerd om zelf ook dat evolutieproces aan te gaan. Dat proces begint niet alleen met het verbinden van het vrouwelijke en mannelijke in jezelf, maar ook met het in eenheid brengen van voelen, denken en doen. Je activeert dan de drie-eenheid van je hart, je denken en je creatiekracht.”

Bewustzijn
Je kunt dat niet altijd realiseren in een leven.
“Dat is wederom een evolutieproces. Je ontwikkelt eerst het ene aspect van denken en dan pas het creëren en voelen bijvoorbeeld of andersom. Daar heb je verschillende levens voor nodig”, aldus Reint. “Wij keuren de dualiteit en de illusie niet af. Die hebben we nodig om te kunnen evolueren. Het toppunt van bewustzijn is het volledig accepteren van al onze ervaringen, het accepteren van wie we in essentie zijn. Je komt niet verder als je de aardse ervaringen blijft ontkennen. Je hebt aardse processen nodig om tot evenwicht en eenheid te komen.” Gabriela voegt daaraan toe: “Je omarmt je processen. Dan word je niet meer geraakt door goed of kwaad.” Reint: “Als je iets erg vindt, dan heb je er nog iets mee te doen. Mensen die zelfreflectie toepassen zijn in mijn ogen heel moedig. Die willen groeien en zich overgeven. Op het moment dat je je (zelf)veroordeling omarmt en van jezelf leert houden, breng je jezelf naar eenheid. Je sluit in feite vrede met jezelf en je incarnatie. Dat is een heilig of helend moment.”

Gabriela: “Het sleutelmoment in je leven is als je verantwoordelijkheid neemt voor je creaties, van wat je hebt gedacht, gedaan of gevoeld.” Dat kan niet iedereen. “Doe het in kleine stappen van iets wat je op een bepaald moment aankunt. Onderzoek eerst wat de oorzaak van iets is. Kijk bijvoorbeeld eens naar je innerlijk kind. Wat heeft dat kind nodig? Liefde, aandacht, gezien of gehoord worden? Als je in jezelf luistert welke behoeftes je hebt, kun je je leven op een positieve en verantwoordelijke manier gaan opbouwen. Dan sta je bewuster in het leven en dan neem je bewuste keuzes. Dat proces ondergaan we zelf ook. Ieder voor zich, maar ook samen. De Meesters hebben ons mede gevormd. In liefde en eenheid. Daar zijn we heel dankbaar voor.”

AUTEUR MARY SPAN | ©EVOLUTIEGIDS | 190306
Trendjournalist/publicist. Hou ervan je te inspireren en te activeren
voor zinvolle evolutie in leven en werk, bouwend aan een wereld van nieuwe mogelijkheden.

Eckhart Tolle

De kracht van het NU

De kern van Eckhart Tolle’s leer is de transformatie van het menselijk bewustzijn – een wereldwijd spiritueel ontwaken.

Internationale Vrouwendag

Free the Feminine

Het vinden van de balans tussen het mannelijke en vrouwelijke is momenteel het belangrijkste proces op aarde. Bekijk de prachtige video!

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd
RSS
Facebook
Facebook
LinkedIn

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?