FREEK VAN LEEUWEN | Een geestelijke blik in het bewustzijn-5

5.Het doel van de stoffelijke wereld

 

De verdichting van fermionen en bosonen

De menselijke geest is zoals gezegd door verdichting voortgekomen uit en in de goddelijke algeest, en heeft daarbij de goddelijke, geestelijke vermogens als een aanleg meegekregen. Daardoor heeft de geest de mogelijkheid deze aanleg zelf tot ontwikkeling te brengen en daardoor even zelfstandig te worden als de goddelijke algeest zelf – die door de alomtegenwoordigheid de enige algeest is die er is en daardoor volkomen zelfstandig. De leerschool waarin de menselijke geest op eigen kracht en schijnbaar zonder hulp van buiten, diezelfde  zelfstandigheid kan verwerven, is de stoffelijke schepping en voor dat doel werden de fermionen en bosonen gevormd.

De deeltjes daarvan zijn weliswaar net als de menselijke geest door verdichting uit de algeest voortgekomen, maar in tegenstelling tot die geesten – waarbinnen het geestelijke licht en de geestelijke warmte een eenheid vormen – zijn de deeltjes waaruit de stoffelijke schepping bestaat óf lichtdeeltjes óf warmtedeeltjes. Door die afgescheidenheid missen zij het eigen leven, waardoor de menselijke geest wel wordt gekenmerkt… de stoffelijke deeltjes zijn levenloos en daardoor – hoewel ook uit de algeest afkomstig – het volstrekte tegendeel van de menselijke geest.

De opbouw van levensvormen

De lichtdeeltjes als de fermionen zijn er in verschillende soorten: de elementaire deeltjes zoals de elektronen en de kwarks; deze laatste zijn weer de bouwstenen van subatomaire deeltjes: de protonen en neutronen. De kwarks worden bij elkaar gehouden door bosonen, warmtedeeltjes met de naam gluonen, terwijl de elektronen en protonen bij elkaar worden gehouden door bosonen met de naam fotonen. De samenstelling van protonen/neutronen in een kern en elektronen daar omheen, vormen de atomen (of elementen), terwijl samenstellingen van atomen moleculen vormen. Deze moleculen vormen samen weefsels en die weer organen, die samen vorm en mogelijkheid van werkzaamheid geven aan het lichaam, de stoffelijke levensvorm voor de geest op de aarde.

Het lichaam kan door de geest als een voertuig voor de stoffelijke wereld worden gebruikt, doordat de geest – zelf immers een licht/warmte-deeltje – door zijn geestkracht kan inwerken op de stofdeeltjes, waarin hetzelfde licht en dezelfde warmte voorkomt als die in de geest, maar dan in een van elkaar gescheiden toestand. Door het eigen leven en de daarmee verbonden zelfwerkzaamheid en middels de ziel mogelijkheid ergens op in te werken, staat de geest in wezen boven de levenloze, van zichzelf onbeweeglijke stof.

 

 

Klik hier door naar het vervolg: De vereenzelviging met de stof.

AUTEUR FREEK VAN LEEUWEN | ©EVOLUTIEGIDS | 180711
Zelfrealisatiegids Freek van Leeuwen wil
een brug slaan tussen spiritualiteit en wetenschap.

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?