NIXI KILLICK | technologische mode | zakelijke evolutie

Nixi Killick

Imagineer

Het werk van de in Melbourne levende kunstenares combineert mode, technologie en ethiek.

Bezoek Nixi Killick op:

Kleurrijke Nixi Killick overdondert met haar futuristische mode

De thuisbasis is Melbourne, een kosmopolitische hotspot. De stad is de creatieve bron voor jonge artistieke mensen, die de grenzen van het maakbare regelmatig overschrijden. Zo ook Nixi Killick. Stijlvol, artistiek, kleurrijk en aantrekkelijk, dat is haar futuristische mode. Zijzelf is het showmodel van haar eigen fashion.

Melbourne is een melting pot en thuisbasis van Nixi Killick, imagineer in futuristische mode. Ze werd zelfs door London’s Not Just A Label uitgenodigd om in Italië haar werk te tonen. Ze werd daar omringd door een netwerk van gelijkgestemde creatievelingen zoals zijzelf. En dat had een geweldige impact op haar werk.

Al haar imaginaire modellen hebben hun basis in haar tekeningen, een fusie van haar dromen en het werkelijke leven. “Het is een gesprek tussen de natuur en technologie. Die samen vormen de evolutie van mijn visuele beelden”, vertelt Nixi Killick. Ze heeft een actieve groep van volgers, fans en klanten: The Colourtribe. Ze staan positief in het leven en dansen voor een betere wereld. “The Colourtribe is een groep met twinkelende ogen. Het zijn prachtige zielemaatjes”, aldus Nixi.

Over haar mode en technologie zegt ze het volgende: “Technologie en mijn kunst zijn innig met elkaar verbonden. Ze resoneren met de wereld. Technologie is de architectuur van de vrijheid en van progressieve alternatieven. Mijn mode combineert de kracht van expressie met interactiviteit. Het is een techno-optimistische innovatie.

Nixi ontwerpt haar mode met behulp van 3D-scans en lasertechniek. Ze werkt onder meer voor Lady Gaga. Haar mode oogt utopisch fris. Ze gaat mee in de hedendaagse visuele cultuur. Tegelijkertijd gebruikt ze ethisch geproduceerde materialen en streeft ze ernaar de beste kwaliteit te brengen. “Als het niet in de toekomst is, bestaat het niet”, benadrukt ze.

Join the [w]evolution

AUTEUR MARY SPAN | ©EVOLUTIEGIDS | 170817
Evolutiegids en trendjournalist/publicist. Hou ervan je te inspireren en te activeren
voor zinvolle evolutie in leven en werk, bouwend aan een wereld van nieuwe mogelijkheden.
artez_rietveld

ARTEZ streeft naar maatschappelijke impact

Marjolijn Brussaard van ArtEZ streeft naar maatschappelijk relevantie. Zal kunst prioriteit krijgen van politici, bedrijfsleven en burgers?

origami_fashion

Vormt het principe van origami de basis voor evolutie?

De klassieke vouwkunst, die de laatste twintig jaar een snelle evolutie doormaakt, heeft een grote impact op alle aspecten van onze samenleving, ook in de mode.

| Er is veel donkertje in de wereld, maar magische en mooie ontwikkelingen broeien onder de oppervlakte |
Aurora James, designer |

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?