BEAUTY | de Farm to Face-beweging | vitale evolutie

Farm to Face Movement

De Farm to Face-evolutie

Farm to Face-producten met zelfgekweekte biologische ingrediënten zitten boordevol superverse extracten. Een baanbrekende trend in de huidverzorgingsindustrie. Deze producten hebben de bestaande veld-naar-vork-filosofie toegepast op schoonheid.

De Farm to Face-beweging verovert momenteel de schoonheidsindustrie. Het is een jong transparant concept dat snel evolueert. Een van de geweldige dingen van Farm To Face-producten is dat ze veel gecertificeerde biologische ingrediënten voor hun skincare productie gebruiken. De groene producten van deze beweging zijn namelijk rijk aan allerlei soorten antioxidanten, vitamines, mineralen en bioflavanoïden en garanderen biologische zuiverheid. Met de nadruk op kwaliteit, integriteit en ecologie, schijnt dit het soulfood voor je huid te zijn.

Amly Botanicals
Hawthbush Farm, even ten zuiden van Londen, is een 160 hectare grote biologische boerderij, waar duurzaamheid centraal staat. In 2014 zijn Lisa O’Connor en Kerry Moore gestart met Amly Botanicals – een onderneming geïnspireerd door hun passie voor natuurlijke kruiden die op hun biologische boerderij groeien. Ze maken daarbij gebruik van een natuurlijke waterbron van chloridevrij water. De huidproducten variëren van 100% natuurlijke reinigingsproducten tot gezichtsverzorging.

Een groeiend aantal ondernemers begeeft zich inmiddels op deze Farm to Face-markt. Borgo Santo Pietro is een 109 hectare groot biologisch landgoed en wellness centrum in de Toscane. Ze produceren daar Seed to Skin-huidverzorgingsproducten die door oprichter Jeanette Thottrup in 2019 zijn gelanceerd. Gasten van het groene landgoedhotel kunnen daar leren hoe ze kruiden kunnen kweken. Een all-in-one aanpak dus.

Melkzeep
In Cumbria in het Verenigd Koninkrijk maakt Maria Benjamin van de Nibthwaite Grange Farm shampoo, zeep en handbalsem onder de naam The Soap Dairy. Haar zeep is gemaakt van de melk van haar Jersey koeien. Melkzeep bevat natuurlijke glycerine, een effectieve vochtinbrengende crème, die meestal wordt verwijderd door de meeste commerciële zeepfabrikanten. De pH van melkzeep ligt heel dicht bij de natuurlijke pH van de menselijke huid, wat resulteert in een natuurlijk zacht product dat reinigt zonder hard of irriterend voor de huid te zijn.

Surplus
Het kenmerkende van deze voorbeelden is dat zij allen het surplus of restanten van hun oogsten gebruiken voor de productie van duurzame schoonheidsproducten. De opkomst van de groene farm-cosmetica en -huidverzorging is een evolutie die onomkeerbaar is. De producenten hebben zich totaal gekeerd tegen de industrie van synthetische ingrediënten en geneesmiddelen. Ze experimenteren met ongebruikelijke en moeilijk te vinden kruiden en andere ingrediënten.

Belediging
De kruiden bevatten duizenden actieve bestanddelen en worden vaak in z’n geheel voor het productieproces gebruikt. Deepak Chopra, schrijver van boeken over spiritualiteit, alternatieve geneeswijzen en ayurveda, zei het zo: “Het isoleren van een actief bestanddeel van een plant, zoals dat in de commerciële cosmetica-industrie wordt gedaan, is een belediging voor de natuur. Het is alsof je de intelligentie van een plant wegneemt en de wijsheid achterlaat.”

Onder één noemer
In feite maakt hier het woord ‘cosmetica’ plaats voor de term ‘huidgezondheid’. De eerste is gericht op het uiterlijk; de laatste is gericht op de toestand van de huid. De Farm to Face-beweging wil beide onder één duurzame noemer brengen. Conventionele schoonheidsproducten zitten vaak boordevol chemicaliën die de huid rechtstreeks in de bloedbaan opneemt. Bij herhaald (vaak dagelijks) gebruik van deze schoonheidsproducten hopen veel van deze chemicaliën zich op in de organen van het lichaam. Mensen beginnen te snappen dat het consumeren of toepassen van chemicaliën niet goed voor je is. Als je kiest voor natuurlijke huidverzorgingsproducten ondersteun je de Farm to Face-beweging. Het is een keuze die niet alleen goed is voor jezelf maar ook impact heeft op de wereld om je heen. Best cool, toch?

Join the [w]evolution
AUTEUR MARY SPAN | ©EVOLUTIEGIDS | 191108
Trendjournalist/publicist. Hou ervan je te inspireren en te activeren
voor zinvolle evolutie in leven en werk, bouwend aan een wereld van nieuwe mogelijkheden.

Biohorma portretten

Biohorma, respect voor natuur en mens

Voor velen is gezondheid belangrijker dan gelukkig zijn. Volgens topman Edwin Stoel van marktleider en duurzame koploper Biohorma is alles erop gericht om mensen te inspireren tot een natuurlijke en vitale levensstijl.

Ayurveda in de Evolutiegids

Met Ayurvedische lifestyle kun je in balans én gezond blijven

Als een van de oudste geneeskundige systemen ter wereld is ayurveda pas de laatste jaren ook in de westerse wereld doorgedrongen.

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?