EVOLUTIEPLEKKEN die verbinden en inspireren

Evolutieplekken met een sociale impact

Zoek je een plek met sociale impact waar je anderen informeel kunt ontmoeten en waar je geïnspireerd wordt? De stedelijke wifi zoekende nomaden hebben de beperkende ruimte van het kantoor verlaten in ruil voor de vrije vlakte van de stad, ook wel de derde plekken of social communities genoemd. De Evolutiegids ging voor je op zoek.

High Line Park, New York

FILE - In this May 30, 2012 file photo, people walk on New York's High Line. The High Line, the New York City park and garden which runs along a strip of old elevated track, "does symbolize a newer aesthetic in purposeful, naturalized gardening,’’ said Tom Smarr, its director of horticulture. About half the plants are natives and the other half are self-seeded species, which require relatively little maintenance and water. "There's way more forgiveness and durability about it," he said.  (AP Photo/Mark Lennihan, File)

High Line Park in New York is aangelegd op een 2,3 kilometer lange verhoogde treinrails. Toeristen en lokale bewoners, die hun vrienden en familie rondleiden, flaneren en genieten van de groene stadswandeling op negen meter hoogte met een prachtig uitzicht op stad en rivier. 

Rivieroever langs de Maas

rivieroever_maas

Piet Oudolf, de man die de High Line in New York en het dakterras van Jeff Koons ontwierp kom je in Rotterdam langs de Maas tegen. Op het plein voor de Spido ligt zijn groene citylounge met terrassen, perken en zitmeubelen. De perken zijn eetbaar en geuren.

Low Line Park, New York

ondergrondspark

Na de succesvolle High Line Park in Lower Manhattan, New York worden er nu plannen gesmeed om ook een Low Line park aan te leggen in een vervallen tramstation. Als alles volgens plan verloopt, wordt dit het eerste ondergrondse park van 5000 m2 ter wereld.

Tokyo Plaza Omotesando

tokyoplaza

Op het Tokyo Plaza Omotesando is een daktuin verrezen met een vijfhoekige tafel waar mensen kunnen werken of elkaar kunnen ontmoeten.

De bibliotheek als werkplaats

De technologie van het internet en de cloud die het in de eerste plaats mogelijk maakten om buiten het kantoor te werken, zorgen ook voor een omslag in het denken over werk en in de functies die de third places moeten vervullen. De bieb is een populaire plek om te werken en te delen.

Buurtateliers in slaapwijken

Streetart in wijken

Om sociale interactie te vergroten ontwikkelt en beheert Stichting Urban Resort uit Amsterdam broedplaatsen voor kunstenaars, ambachtslieden, zzp’ers en starters. Ze bieden plekken om te werken en vrijuit te experimenteren op artistiek, sociaal en maatschappelijk vlak. Lees meer…

Terras op the Trump, Chicago

trump-terrace

Chicago heeft vele groene daken. Meer dan elke andere stad in de Verenigde Staten. Deze worden nu ook ingezet als terras, maar tegelijkertijd ook als regenwateraflaat, hitteschild, isolatielaag en ruimte voor bijenkorven. Lees meer…

Design voor Loop Gardens in Chicago

loopgardens_chicago

Maar Chicago krijgt mogelijk ook een groene upgrade. Architecten Perkins + Will hebben een stadspark ontworpen dat zigzaggend over de snelweg heen gebouwd wordt. Een duurzame plek om te relaxen, te werken en samen te komen.

Moestuin of kruidentuin op het dak

De moestuin en de kruidentuin op daken zijn in opkomst. Deze tuindaken, hoe klein en bescheiden ook, zorgen voor een intense betrokkenheid bij het buitenleven en met anderen. Gezamenlijk eten hoort daar ook bij.

City of Meriens, drijvende meeting place

city-meriens

Jacques Rougerie wil een drijvende stad realiseren met laboratoria, serres, leslokalen, congresruimtes, woonkwartieren en ontspanningsgelegenheden. Lees meer…

Show op het dak in New York

jeffkoons

Op diverse plekken in de stad worden kunstvoorwerpen in de buitenlucht tentoongesteld. Daar hoort ook Jeff Koons’ outdoor sculpture show bij op het dak van het Metropolitan Museum of Art.

Science Cubes in het Utrechtse Science Park

science_park

De ontwerper van de buitenwerkplekken Mathis Heller creëerde comfortabele werkplekken die multifunctioneel en weerbestendig zijn.

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?