EVOLUTIEBEWEGINGEN | vernieuwingsbewegingen

Evolutiebewegingen | Evolutiegids

Vernieuwings-
bewegingen

Door de geschiedenis heen zijn vernieuwingsbewegingen – groepen die verbonden en verenigd zijn voor een gemeenschappelijk doel – een belangrijk onderdeel geweest van de evolutie. Geschiedenis wordt nu geschreven door nieuwe groepen die het voortouw nemen. Zie onze voorbeelden…

action-for-happiness
Action for Happiness werkt voor welzijn in de wereld. De Dalai Lama is patroon.
sekem
Sekem in Egypte streeft naar evolutie van individu, gemeenschap en milieu op basis van een holistisch concept dat economisch, sociaal en cultureel leven.
Authentieke leiderschapsspiraal
Authentiek leiderschap: spiritualiteit in een zakelijke context, innerlijk leiderschap of persoonlijk leiderschap zonder maskerades en zonder wikkels.
Ayurveda Lifestyle
Ayurveda is een discipline van de Upaveda of ‘extra kennis’ vanuit de Vedische traditie, een traditionele geneeswijze inheems aan het Indiase subcontinent.
Purpose at work | Evolutiegids
In actie komen voor een hoger doel om een betere wereld te realiseren. In de wandelgangen wordt dat Purpose Economy of betekenisevolutie genoemd.
Doe mee aan bewust kapitalisme
‘Bewust kapitalisme is de meest succesvolle vorm van sociale samenwerking’. Dat zegt de non-profitorganisatie voor Conscious Capitalism op haar website.
Biodiversiteit in de wei | Evolutiegids
Door goed bodembeheer gaat het goed met de vogels, insecten en planten. En daar is biodiversiteit voor nodig.
Black Lives Matter in de Evolutiegids
Black Lives Matter of doen álle levens ertoe?
Burgerbos | Evolutiegids
De liefde voor het bos bloeit op: er duiken steeds meer initiatieven voor aanplant van bomen op.
Paul de Blot
Business Spiritualiteit van Paul de Blot is deskundigheid vanuit bezieling. Maar nooit religieus, esoterisch of zweverig.
buurteconomie
In een wijk of gemeenschap zit genoeg economisch potentieel om zaken gezamenlijk op te pakken en succesvol te maken.
Buurtevolutie | Evolutiegids
Vroeger waren sociale netwerken meer vanzelfsprekend en vaak aan verenigingen, kerken of families verbonden. Buurtevolutie van onderop door middel van creativiteit is nu de sleutel.
ervinlaszlo
De Club van Boedapest streeft integratie van spiritualiteit, wetenschap en kunst na. Voorzitter Ervin Laszlo vond de tijd rijp voor globaal denken, lokaal handelen en met zin voor ethisch leven.
deeleconomie in commons
Een voorbeeld van commons is de digitale encyclopedie Wikipedia. Het is een nieuwe vorm van gemeengoed.
Mentale vooruitgang in de Evolutiegids
Brede beweging van denkers en doeners die mentale kracht van onszelf en onze samenleving voorop stelt.
The Dinner Party
The Dinner Party is een community en beweging die jonge mensen bij elkaar brengt om het taboe verlies met elkaar te delen.
Divest beweging | Evolutiegids
De Divestment Movement heeft maar één doel: een doorbraak forceren in het klimaatbeleid door het geloof van beleggers en overheid in de fossiele brandstoffen te stigmatiseren.
Donuteconomie | Evolutiegids
De nieuwe economie, die econoom Kate Raworth in de Donut economie voorstaat, is gebaseerd op verbinding met de natuur, onderlinge verbinding, wederkerigheid en nieuwe waarden.
Hou het klein Schumacher | Evolutiegids
Ernst Friedrich Schumacher was een invloedrijk economisch denker en voorstander van kleinschalig produceren aangepast aan de situatie. Stond aan het begin van de ecologische economiebeweging.
leiderschapsinspiratie10
We zijn toe aan een evolutiesprong, ook in leiderschap. Het doel van evolutionair leiderschap is bewustzijn te verhogen en integraal te handelen.
Exctinction Rebellion | Evolutiegids
De Rebels for Life willen een wereld creëren die geschikt is voor volgende generaties: Extinction Rebellion.
Farm to Face, duurzame beweging voor schoonheid | Evolutiegids
Een nieuwe generatie ondernemers staat op: de Farm to Face-producenten die gecertificeerde biologische ingrediënten voor hun skincare productie gebruiken. 
Farm to Table Movement
De Farm to Table-beweging: Intuïtief eten, wonen én leven van het land. De ultieme Foodie is er maar wat blij mee.
Beweging tegen vervuilende kledingindustrie
Fashion Revolution acteert tegen de vervuilende wereld van de mode.
The future is female & male
Er is sprake van geringe economische zelfstandigheid onder lager opgeleide vrouwen en minder doorstroom van vrouwen naar de top van bedrijven. Emancipatie gaat niet alleen om de vrouw maar ook over de man.
hanzeman
De Nieuwe Hanze met Smart Cities en Smart Factories richt zich op intensivering van de handel en op samenwerking met Duitsland op het gebied van technologie, energie en grondstoffen.
MeWeInternational | Evolutiegids
Internationale leiderschapstherapie voor migranten.
De oude wijsheid van de Native Americans
 ‘Het is niet je taak om iets te exploiteren maar het als een stuurman te overzien’, zeggen de Native American Elders.
janrotmans1
Samen bouwt de Stichting Nederland Kantelt aan een samenleving waarin onderwijs talent ontwikkelt, de financiële sector gezond is, zorg van de mensen en energie duurzaam.
header_newwork
New Work is actueler dan ooit. Hoogleraar Filosofie Frithjof Bergmann, oprichter van de New Work Beweging, weet het antwoord op een van de meest urgente vragen van onze tijd: hoe verandert digitalisering ons werk? En vooral – hoe reageren we daarop?
Not For Sale in De Evolutiegids
De mondiale organisatie Not For Sale vecht voor een toekomst zonder uitbuiting en dwangarbeid.
deelnemers_venturelab
Nederlandse bedrijven moeten het hebben van de meerwaarde die zij aan het product toevoegen: van technologische vondsten tot continue kwaliteitsverbetering, maatwerk en groeiversnelling.
wisdomkeepers
De Oude Wijsheid is een in vele eeuwen opgebouwde wijsheid, die het hart en de kern is van alle geestelijke leringen die er op de aarde geweest zijn en nog steeds worden doorgegeven.
Rijnlands model
Het Angelsaksische Model ligt onder vuur. Daardoor komt het Rijnlandse Model weer in beeld, een overlegcultuur dat staat voor solidariteit, voor waardering voor vakmanschap en voor andere waarden dan alleen geld, zoals kwaliteit en geluk.
Tacare-programma van Jane Goodall Institute
Het doel van Roots & Shoots is om gepassioneerde en empathische leiders van de toekomst voort te brengen die de wereld zo hard nodig heeft om er een betere plek van te maken voor mensen, dieren en het milieu.
servant leadership | Evolutiegids
Het gaat bij Servant Leadership of dienend leiderschap om wie je bent (human being) én wat je doet (human doing). Groei of evolutie is een centraal begrip bij dit leiderschap.
President of Slow Food Carlo Petrini smiles during an interview with an AFP journalist in Rome on September 23, 2010. Slow Food is a non-profit, eco-gastronomic organization founded in 1989. AFP PHOTO/ Tiziana Fabi
Slow Food is een wereldwijde beweging, met als doelstelling dat alle mensen toegang hebben en genoegen beleven aan voedsel dat goed is voor hen en de wereld.
woody tasch
De Slow Money Beweging, opgericht door Woody Tasch, wil bereiken dat gewone mensen een deel van hun geld investeren in kleinschalige landbouw en lokale voedselsystemen.
slow
Slow Science: bewust onthaasten met behoud van kwaliteit is het kernwoord. Het is een beweging die voortkomt uit de Slow Movement en die ingaat tegen de trend dat sneller altijd beter is.
sociaalondernemen
Sociaal ondernemen creëert maatschappelijke en financiële waarde. Een nieuwe generatie ondernemers staat op: sociale ondernemers die innovatief en co-creatief uitdagingen aanpakken.
ubuntu1
Zuidafrikaanse existentiële wijsheid. Deze gaat ervan uit dat ieder mens wijsheid in zich draagt en van waarde is voor de groep.
WEvolutie, beweging van De Evolutiegids
WEvolutie, een pleidooi voor verbinding in combinatie met actie. Het maatschappelijk leven gaat steeds meer richting (tijdelijke) verbanden van gezamenlijke actie, van onderop en van bovenaf.
Allan Savory geeft woestijn nieuw leven
Allan Savory begon een beweging om woestijnen te regenereren en woestijnvorming te voorkomen.

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?