ECKHART TOLLE | De kracht van het NU | zinvolle evolutie

Eckhart Tolle

Spirituele leraar

Boek | De kracht van het NU

Boek | Een nieuwe aarde

Boek | De stilte spreekt

Bezoek Eckhart Tolle op:

Spirituele leraar Eckhart Tolle:

‘Laten we samen een nieuwe aarde creëren’

Hij is niet verbonden met een bepaalde traditie of geloof. Zijn eenvoudige en tevens diepzinnige leer heeft veel mensen geholpen bij het vinden van innerlijke vrede. Eckhart Tolle is een van de meest populaire en invloedrijke, spirituele auteurs en die populariteit is alleen maar gegroeid.

De kern van Eckhart Tolle’s leer is de transformatie van het menselijk bewustzijn – een wereldwijd spiritueel ontwaken. Eckhart Tolle geeft je het geheim voor innerlijke vrede. Je bent je denken niet. Je kunt jezelf verlossen van de pijn. Je innerlijke kracht ligt in het NU. Zodra je in het NU bent, kun je jezelf totaal omarmen en ervaar je vreugde. Wat Eckhart Tolle je in zijn wereldwijde bestseller De kracht van het Nu leert, is dat je door te leven in het Nu liefde, geluk, creativiteit en innerlijke stilte kunt vinden.

Voor veel mensen nemen verleden en toekomst veel meer van hun aandacht dan het huidige moment. Ze zien het essentiële feit over het hoofd dat het leven en het huidige moment synoniem zijn, dat alles wat je ooit hebt of ervaart het Nu is. Als we niet in het NU zijn verliezen we het contact met wie we in essentie zijn, voorbij gedachten en mentale beelden, en dus voelen we ons niet meer volledig levend en zijn onze acties verstoken van liefde, vreugde en creativiteit. Het huidige moment geeft je toegang tot spiritueel ontwaken. “Kijk maar, of luister gewoon naar de geluiden”, zegt Tolle. “Kijk naar de schoonheid van dingen zonder ze te benoemen. Dan krijg je een glimp van zelfrealisatie.”

Eckhart Tolle

Eckhart Tolle zegt dat er drie manieren zijn om wakker te worden. Als je niet in een van deze drie realiteiten bent – in die van ontwaakt doen – ben je niet afgestemd op het leven. Je neemt geen verantwoordelijkheid voor het huidige moment, en je zou moeten stoppen met doen wat je doet.

Leer te accepteren

Je kunt er misschien niet van genieten. Je auto valt midden in de nacht kapot. Het regent. Het is koud. En je moet de band van je auto vervangen. Je kunt er niet echt van genieten dat het koud en nat is, maar je kunt er acceptatie aan toevoegen. Dan stroomt er een gevoel van vrede in je. Het is overigens veel waarschijnlijker dat er hulp komt als je in een staat van innerlijke vrede bent in plaats van in een staat van weerstand. Het is veel waarschijnlijker dat een andere auto plotseling zal komen en dat iemand hulp zal bieden. Zo werkt het gewoon.

Leer te genieten

Je bent één met het huidige moment en je geniet zelfs van relatief onbeduidende of routinematige dingen. Je vindt het leuk om bij een stoplicht te wachten. Je kunt de energie in je lichaam voelen terwijl je daar zit. Je geniet ervan om naar een boom te kijken. De takken bewegen zich in de wind terwijl je daar bij het stoplicht zit en de wolken voorbijgaan. Je geniet van de simpele dingen: de afwas doen, een kopje thee klaarmaken. Je kunt nog steeds aanwezig zijn, zelfs als je routinematige dingen doet.

Leer enthousiast te zijn

Enthousiasme is de derde realiteit van ontwaakt doen. Dan schept het universum door je heen. Je bent betrokken bij een creatieve daad. Je brengt iets nieuws in deze wereld. Wanneer die energie binnenkomt, voel je een intense levendigheid die overvloeit in wat je doet. Dat is enthousiasme. Enthousiasme is geen aanhoudende toestand. Het komt in golven. Wanneer je ergens mee bezig bent en er is een uitstorting van energie, dan ben je in de flow van zelfrealisatie.

Actie vraagt wel om een doel. Dat is pas het echte waarmaken.

Evolueer of wordt met uitsterven bedreigd! Dit is de grote uitdaging van onze tijd.

De enige manier om onze snel stijgende problemen en disfuncties op elk niveau te overwinnen, is om boven een staat van egoïstisch onbewustzijn uit te stijgen. Ons disfunctioneren wordt nog extra versterkt door de wetenschappelijk en technologische evolutie en technologie. Transformeer en verfijn dus je bewustzijn naar integrale wijsheid. In deze tijd ontwaken veel mensen naar een nieuwe bewustzijn dat zich extern zal manifesteren als de Nieuwe Aarde.

– Eckhart Tolle

Marianne Williamson over dienen

Bestseller-auteur Marianne Williamson

Onze diepste angst is dat we niet adequaat zijn. Marianne Williamson baseert zich in al haar werk op ‘Een cursus in wonderen’.

richartsowa

Drijvend eco-eiland

Kunstenaar Richart Sowa realiseerde een eco-paradijs van recyclede plastic flessen.

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?