EATALY | Oscar Farinetti | eetcultuurwinkel | vitale evolutie

Eataly

Oscar Farinetti

Creëerde in Italië een sociale eetcultuurwinkel met ambachtelijk geproduceerde voedingsmiddelen, classes, events en boekhandel. Heeft 39 vestigingen in tien landen.

Volg Eataly op:

De toekomst is aan de sociale, amusante en educatieve supermarkt

De supermarkt van morgen is een edutainment park, waar je niet alleen koopt maar ook leert en geniet. We hoeven niet tot morgen te wachten, het bestaat al. In tien landen waaronder Italië, Japan, Turkije, Dubai en de Verenigde Staten zijn de eetcultuurwinkels al te vinden: Eataly, de supermarkt van de 21e eeuw. Nederland volgt in 2019.

Zakenman Oscar Farinetti opende in 2004 zijn eerste eetcultuurwinkel met een oppervlakte van 30.000 m2. Het is een 21e eeuwse supermarkt met diverse restaurants, cateraars, bakkerij, delicatessen, experiencecenter en supermarkt. Je kunt er cursussen en workshops volgen, lezingen bijwonen en exposities bezoeken. Een culinair en sociaal walhalla van en uit bella Italia.

Het is een plek waar je kunt winkelen, proeven en leren, in een omgeving gevuld met al het moois dat de Italiaanse keuken te bieden heeft. Eataly wil Italiaanse producten van hoge kwaliteit voor een schappelijke prijs toegankelijk te maken voor het grote publiek. Dit is en blijft de missie van het bedrijf en dat zie je in alles terug. Oscar Farinetti is een vriend van de oprichter van de Slow Food Movement, Carlo Petrini.

De Italiaanse keten heeft in elke winkel minirestaurants met steeds wisselende menu’s. Elke vestiging heeft z’n eigen thema. De ene winkel legt z’n focus op groenten en de andere op delicatessen. Je kunt in de winkel ook voedingslessen volgen of leren hoe je een Italiaanse saus of pesto maakt. Het is een place to be, want je ontmoet er gelijkgestemde mensen die ook meer willen weten van voeding en voedsel.

De formule Eataly zal vanaf 2019 ook in Amsterdam te vinden zijn. Die belofte deed oprichter Oscar Farinetti in de RAI tijdens het congres van de Horecava in 2017. 

Eataly is een voorloper die begrepen heeft dat het steeds belangrijker wordt om alle zintuigen van klanten te prikkelen en ze steeds weer te verrassen met een bijzondere beleving. Deze aanpak wordt gewaardeerd door consumenten.

Join the [w]evolution

AUTEUR MARY SPAN | ©EVOLUTIEGIDS | 171111
Trendjournalist/publicist. Hou ervan je te inspireren en te activeren voor zinvolle evolutie in leven en werk,
bouwend aan een wereld van nieuwe mogelijkheden.
carlo_petrini

Carlo Petrini wil gezond voedsel

De Slow Food Movement van Carlo Petrini zet zich af tegen de giflandbouw.

peter-scott-burn

Clean cookstoves redden levens in Afrika

Een groep designers, visionairs en bouwers redden met duurzame kookpotten levens en gaan ontbossing tegen.

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?