PURPOSE | de opkomst van duurzame MBA’s | duurzame evolutie

De duurzame mba's komen in de Evolutiegids

29 mei 2020 | Mary Span Evolutiegids
De opkomst van duurzame MBA’s

Over drie jaar zijn ze klaar voor de arbeidsmarkt: de eerste leiders die een bijdrage leveren aan bedrijven die verder gaan dan alleen winst maken. Vernieuwde en duurzame MBA’s bereiden ze daarop voor.

Er is een groeiend interesse in verantwoord ondernemen en duurzaamheid. Zowel werkgevers als studenten zoeken meer aandacht voor verantwoord onderwijs. En business scholen zetten de planeet voor winst. Een groeiend aantal studenten wil bedrijven leiden die zich inzetten voor sociale of milieumissies. Ze willen een zinvol doel.

Hét paspoort
De Master in Business Administration, kortweg MBA genoemd, is hét paspoort voor banen in consultancy, financiën of het bankwezen. Nu willen meer en meer studenten ook een MBA-opleiding voor een carrière in internationale en maatschappelijke organisaties. De studenten willen geen duurzame specialist worden, maar leiders die de basisprincipes van een organisatie onder de knie hebben en de noodzaak van duurzame, ethische, purpose en verantwoorde praktijken binnen organisaties begrijpen.

Betrouwbaar navigeren
Deze thema’s worden steeds breder en interessanter. Werkgevers zoeken ook steeds meer naar kandidaten die globaler en veelzijdiger zijn en in staat zijn om in een onzekere wereld betrouwbaar te navigeren. Verantwoord zaken doen is tegenwoordig het goede voorbeeld geven. En business scholen en universiteiten bereiden de studenten niet volledig voor op de ernst van de klimaatcrisis. Maar daar gaat verandering in komen.

Dat zit zo.

Opleidingsaanbod
Een aantal business schools heeft gespecialiseerde modules en kwalificaties op maat gelanceerd. Presidio Graduate School in San Francisco geeft een MBA in duurzame oplossingen. De University of Otago in Nieuw-Zeeland biedt een Master of Sustainable Business aan en de Hanzehogeschool Groningen in Nederland lanceert in het najaar van 2020 een MBA in Purpose Economy. De University of Wales heeft een online MBA in Sustainability Leadership. Macquarie Graduate School of Management in Australië biedt sinds 2018 een online wereldwijde MBA aan, inclusief onderwerpen over duurzaamheid
. Het Schumacher College in het Verenigd Koninkrijk biedt al jarenlang ecologische en economische opleidingen aan. Het Gordon Institute of Business Science aan de Universiteit van Pretoria in Zuid-Afrika biedt een kerncursus voor verantwoord en ethisch leiderschap.

Eindelijk zou je denken.

Hansa School of Economics
Maar scholen zullen meer moeten doen om studenten uit te rusten met de economie- en duurzaamheidsvaardigheden die ze zoeken. Een integrale studie aanbieden. Want studenten willen een positieve impact op de wereld en daarvoor zaken in een nieuw daglicht kunnen zien. Zinvol, dus. Wellicht biedt de nog op te richten
Hansa School of Economics daarvoor de oplossing?

Join the [w]evolution

AUTEUR MARY SPAN | ©EVOLUTIEGIDS | 200529
Trendjournalist/publicist. Hou ervan je te inspireren en te activeren
voor zinvolle evolutie in leven en werk, bouwend aan een wereld van nieuwe mogelijkheden.
Hanze-alternatief in de Evolutiegids

Er is een Hanze-alternatief voor de nieuwe economie

Economiegids Frank den Butter en Hanzegids Harry Webers zetten hun Rijnlandse visie om in een evolutionaire beweging.

Emotionele intelligentie van leiders in de Evolutiegids

Wat maak een bewuste leider? Emotionele behendigheid!

De inzet van EQ blijkt meer succes op te leveren dan alleen IQ. Maar hoe doe je dat?

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?