IK HEB EEN DROOM | persoonlijke evolutie

ik heb een toekomstdroom

Heb jij net als Martin Luther King Jr. een droom?

Ik heb een droom, zei Martin Luther King Jr. ooit. Heb jij net als King soms toekomstdromen? En heb jij je ooit afgevraagd waarom sommige mensen ondanks obstakels altijd succes schijnen te hebben? Ik wel. Ik beweer niet alles te weten over deze evolutionaire leider, maar hij scheen wel te beschikken over ’n bepaalde kwaliteit. Een zinvolle focus…

Het lijkt wel alsof evolutieleiders aan onrealistische, zinloze dromen lijden. Zij geloven dat elk probleem een oplossing heeft. Zij denken dat zij bepaalde problemen kunnen oplossen die anderen blijkbaar niet kunnen oplossen. Op de een of andere manier hebben ze als kind de wereld niet geaccepteerd zoals die is. Ze vinden dat ze bij machte zijn om de wereld te veranderen. Ze werden daarbij voor gek versleten, onrealistisch of onredelijk gevonden. Maar ze prikten de illusie van het ‘niet kunnen’ gewoon door.

Is het onrealistisch voor een 16-jarig kind om te denken dat ze over de Taliban kan zegevieren? Dat ze een wereldleider op het gebied van educatie voor meisjes zal worden? Malala deed het en ze won er de Nobelprijs voor de Vrede mee. Is het onrealistisch voor een meisje die in armoede opgroeide en ervan droomde om als zwarte vrouw een inspirerende leraar te zijn voor miljoenen mensen? Oprah Winfrey deed het gewoon en verdiende er heel veel geld mee.

Als kind werd ons geleerd om ons te aan te passen en realistische verwachtingen te hebben. Je kunt immers geen bestaan opbouwen als je bijvoorbeeld geen opleiding hebt gehad. Bill Gates en Steven Spielberg accepteerden dit niet. De meest interessante en succesvolle leiders in de wereld hebben een zinvolle focus, die in de ogen van anderen onrealistisch is. Ze hebben een visie voor een betere wereld en doen het vervolgens. Terwijl anderen beweren dat het idee niet uitvoerbaar is. Die zogenaamde gekke mensen laten een toekomst zien die veel beter is dan menigeen ooit heeft kunnen indenken.

Nobelprijswinnaar Professor Muhammad Yumus zei ooit: “Evolutieleiders zijn in staat om dingen te zien die anderen niet kunnen zien. Als je het eenmaal hebt uitgelegd, dan zeggen ze tegen je: ‘Ja, dat is de oplossing… dat is wat we willen.’ Richard Branson zei het net wat anders: ‘Evolutieleiders zien kansen, waar anderen slechts uitdagingen zien.’

Als je een van de ‘realistische’ mensen bent, probeer je dan aan te sluiten bij ‘onrealistische’ mensen die de wereld op een zinvolle manier beter willen maken. Door je bij deze leiders aan te sluiten zul je merken dat je je weer levend gaat voelen en dat je in staat zult zijn om samen met anderen iets opmerkelijks te bereiken.

Join the [w]evolution

AUTEUR MARY SPAN | ©EVOLUTIEGIDS | 181228
Trendjournalist/publicist. Hou ervan je te inspireren en te activeren
voor zinvolle evolutie in leven en werk, bouwend aan een wereld van nieuwe mogelijkheden.
Inspirerende evolutieleiders

Geen evolutie zonder passie

Onze voorbeelden van evolutieleiders spreken voor zichzelf…

Paul Kingsnorth was milieuactivist en vindt duurzaamheid te mensgericht

We kampen met een spirituele crisis

Volgens voormalig milieuactivist Paul Kingsnorth is het milieubewustzijn te mensgericht.

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?