GROENE EVOLUTIE | doe-het-zelf groen

groene evolutie in wonen

Doe-het-zelf-groen binnen handbereik

Doe-het-zelf-groen, want kleine aanpassingen in je huis kunnen al voor een groot verschil zorgen op je energierekening. De groene evolutie is nu echt in Nederland gaande, weliswaar stap voor stap. Duurzaam wonen is nu voor iedereen mogelijk. Tegelijkertijd ben je milieuvriendelijk bezig met behoud van de natuur. Er is al zóveel mogelijk. Bekijk onderstaande voorbeelden…

grijswater systeem

Afvalwater-
recycling

Gezuiverd afvalwater kun je gebruiken voor je tuin of toiletspoeling. Om het energieverbruik te minimaliseren wordt meestal een helofytenfilter toegepast. Hiermee kan het afvalwater gezuiverd worden.

groeneauto

Accu
elektrische auto

Opgeladen met eigen zonnestroom, kan de accu van de elektrische auto dienen om een gemiddeld gezin vier dagen van stroom te voorzien.

groene daken

Groen-
daken

Verzamelnaam voor sedum-, mos-, gras- en kruidendaken. Met een groendak is niet alleen de temperatuur binnenshuis constanter, ook heeft het een geluiddempende werking.

wasknijpers

Groen
huishouden

Koop seizoengebonden fruit en groente. Voorkom teveel afval. Eet minder vlees. Zet de verwarming lager. Hang je was te drogen. En schakel apparaten uit.

verliesenergie

Isolatie
woning

Kruipruimte-, vloer-, spouwmuur-, dak-, en glasisolatie van je huis. Huizen van voor 1976 zijn vrijwel niet geïsoleerd en huizen tussen 1976 en 1982 gedeeltelijk. Vanaf 1983 zijn huizen voorzien van goede isolatie. 

kunststof-kozijnen

Kunststof
kozijnen

Kunststof kozijnen dragen bij aan energiebesparing en vermindering van de CO2-uitstoot. Feit is ook dat ze 100% recyclebaar zijn.

moestuin

Moestuin of
buurttuin

Een eigen moes- of buurttuin brengt je weer dichter bij de natuur. Als je net begint, kun je het beste starten met sla, courgette, wortel, radijs, spinazie en snijbiet. Deze groenten hebben weinig verzorging nodig, je oogst kan dus bijna niet mislukken!

Regenwateropvang

Regenwater-
opvang

Wist je dat regenwater veel zachter is dan leidingwater? Het bevat veel minder kalk, maar is niet geschikt als drinkwater. Goed voor je budget en je wasmachine. Laat dat water naar een waterput of reservoir lopen in plaats van naar de riolering.

stoeptegeltuin

Stop
tegeltuin

Een tegeltuin is slecht voor de natuurlijke kringloop. De levende natuur wordt er verdreven. Bovendien kan het water de grond niet in en spoelt bij een flinke regenbui het riool in. Fleur je tuin dus op met groen!

thuisbatterij

Thuis-
batterij

Dankzij de ontwikkeling van thuisaccu’s wordt het thuis opwekken van stroom interessanter. De accusystemen fungeren als opslag en back-up voor als de natuurlijke energiebron het laat afweten.

tuinverlichting

Verlichting
voor huis en tuin

De nieuwste verlichting heet LED. Die gebruikt minder energie. Dat geldt ook voor de tuinverlichting op zonne-energie. De lichtopbrengst is goed en de brandduur optimaal.

warmtepomp

Warmte-
pomp

Warmtepompen zijn een alternatief voor een HR-ketel om je woning te verwarmen. Dat is niet gek als je bedenkt dat we op termijn van het aardgas af moeten. Het rendement ligt tussen de 300% en 600%.

Residential wind turbine on a house in Almere, the Netherlands

Wind-
turbine

Sinds enkele jaren zijn er ook kleine windturbines. Deze kleine windturbines kun je thuis plaatsen, en leveren, net als zonnepanelen, groene stroom. Lees hier meer over de windmolenboom…

zonneboiler

Zonneboiler voor
warm water

Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken. Je bespaart gemiddeld zo’n 50% op je kosten voor warm water. Interessant voor cv en bij hoog warm water verbruik.

auto-zonnepanelen

Zonne-
panelen

Uit de statistieken van het CBS blijkt dat aantal zonnepanelen in Nederland de afgelopen jaren erg hard groeit. Er zijn drie soorten zonnepanelen (van hoog naar laag rendement): monokristallijn, polykristallijn en dunne film.

robot_landbouw

Stadslandbouw
in opkomst

De opkomst van stadslandbouw op groene daken is niet te stuiten. We worden ons meer bewust van het belang van gezond eten. In Nederland woont nu al meer dan 70% van de bevolking in de stad. Stadslandbouw varieert van productie voor eigen levensonderhoud tot commerciële landbouw in kassen en industriële omgevingen. Landbouw op het dak van de stad wordt een normale activiteit.

Finch Building

Evolutionair wonen in een Pop-Up of Finchhuis

In vier dagen worden de Pop-Up (extreem goed geïsoleerde) woningen in elkaar gezet. Voor € 38.000,– (150 m2)!  Ze zijn energiezuinig, slaan CO2 op, brengen door de afwezigheid van gevaarlijke stoffen geen schade toe aan de menselijke gezondheid en zijn circulair. De Finch Buildings voldoen aan het Bouwbesluit en zijn stapelbaar. Lees meer…

checklist

Checklist
woonbesparing

De energierekening van een gemiddeld huishouden is 1.790 euro. Gelukkig liggen de besparingen voor het oprapen. Vink de volgende tips af en bespaar 400 euro. Lees meer…

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?