DIGITALE NOMADEN | mobiele job-industrie groeit | zakelijke evolutie

Mobiele job-industrie voor flexibele digitale nomaden groeit

Het aantal locatie-onafhankelijke werkers en ondernemers groeit. De nieuwe manier van werken uit welk land of regio dan ook is hot. Het mobiele werken begint een interessante industrie en markt te worden. Digitale nomaden zijn mainstream geworden, alsdus zakenblad Forbes.

Een van de belangrijkste vragen van jonge, talentvolle digi-nomads is: waar vind ik locatie-onafhankelijke jobs? Natuurlijk is die als vanzelfsprekend in de reisindustrie te vinden. Je kunt al thuis als Travel Agent aan de slag. Gelukkig zijn er ook nog andere routes die je kunt volgen. Op RemoteOK staan meer dan 30.000 banen open. Ook op Fulltime Nomad, JobCoconut, Wanderbrief of Jobattical kun je terecht voor banen zonder vaste werkplek.

Gedisciplineerde vakantie
Dit is groot nieuws voor als je ervan houdt om te werken tijdens je reizen over de globe. Het is een vakantie waar je gedisciplineerd werkt tussen de exotische drankjes door. Je bent geen digitale nomad als je het ziet als een sabbatical. Je bent namelijk continu onderweg, werkend én genietend. De werkgever rekent gewoon elke dag op je. 

Levensstijl
Is het een dure levensstijl? Ja, dat kan. Maar je kunt ook voor de langzame reis kiezen, waarbij je wat langer op een plaats verblijft in een goedkoper land of in een niet toeristisch gebied bijvoorbeeld. Meestal zien digitale nomads zo’n verblijf als een leerproces. Ze leren het land, cultuur én bevolking beter kennen. En het voorkomt een burn-out. Zitten er nadelen aan het nomadenbestaan, naast frustraties als een lege batterij of als je je moet schikken naar de tijdzone van je opdrachtgever? Eenzaamheid blijkt het grootste pijnpunt. De truc is daarom niet te snel van plek te wisselen.

Welke jobs?
Maar welke leuke jobs zijn er zoals te vinden? Ik geef je enkele voorbeelden: rafting gids, webdesigner, grafisch vormgever, vertaler, Engels leraar, kok, duikinstructeur, marketeer, fotograaf, videofilmer, copywriter, festivalwerker, stewardess, programmeur, seizoenswerker, bartender, au pair, blogger of vlogger. Best veel mogelijkheden, hè? Het is wel belangrijk dat je digitale kennis optimaal is en dat je beschikt over goed time management, zodat je onafhankelijk van anderen problemen kunnen tackelen. Tools als Skype, Trello, Google Drive, e.d., moet je gewoon zonder problemen kunnen toepassen. En ten slotte beschik je over goede communicatieve vaardigheden. Want een kantooromgeving werkt heel anders dan de online communicatie zoals Skype of Google Hangouts. En heb je wel eens aan mobiele CRM gedacht?

Bedreiging?
Ook landen beginnen langzaam maar zeker in te zien dat locatie-onafhankelijke werkers eerder een kans dan een bedreiging zijn. Zo is Estland bezig met een speciaal visum voor digitale nomads die bij de overheid willen werken. En Nomad City Las Palmas, hoofdstad van Gran Canaria, is een eilandhub voor reizende werkers geworden. Steden als Maimi, Orlando, Tampa of Jacksonville in Florida zijn geweldige plekken om te verblijven. De toeristenindustrie heeft daar altijd wel mensen nodig. 

Regelgeving
Zo kun je als digitale nomad ook problemen krijgen met het vinden van een redelijke wifi-verbinding. Door deze eeuwige zoektocht naar wifi verblijven de meeste digitale nomads in stedelijk gebied. Op een verlaten eiland of op het rustige platteland is wifi vaak niet voorhanden.

Het remote leven is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Veel landen accepteren niet dat je geen retourticket hebt, maar hiervoor zijn inmiddels trucs gevonden zoals je aansluiten bij een organisatie van digitale nomads. Of je moet leren dansen met de regelgeving. Het zou een uitkomst kunnen zijn als digitale nomaden zich ergens konden inschrijven als digitale vestiging. Er zijn al bedrijven die geen fysiek kantoor meer hebben en waar de collega’s over de hele wereld verspreid zijn. Het beste voorbeeld is Automattic. Zo’n 500 medewerkers zijn verspreid over 57 landen en ze spreken samen 70 talen!

Wil je meer informatie? Werkenvanuithetbuitenland.nl is een leuke. Veel succes!

Join the [w]evolution

AUTEUR MARY SPAN | ©EVOLUTIEGIDS | 180625
Trendjournalist/publicist. Hou ervan je te inspireren en te activeren voor zinvolle evolutie in leven en werk,
bouwend aan een wereld van nieuwe mogelijkheden.
peter-scott-burn

Ondernemen met impact in Afrika

Met hun duurzame kookpotten en ovens redt Peter Scott levens en gaat hij ontbossing tegen.

jayshetty

Jay Shetty, de nieuwe Oprah?

Jay Shetty, een naam die je zou moeten onthouden. Jay is van oorsprong Engels en is beroemd geworden als een internationale vlogger, spreker en storyteller. 

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?