DAVE HAKKENS | DIY plastic factory at home | duurzame evolutie

Dave Hakkens

Wereldverbeteraar


Making things valuable again.

Bezoek Dave Hakkens op:

Dave Hakkens maakt afvalplastic weer waardevol

De jonge Nederlander Dave Hakkens is iemand die ervan houdt om een betere wereld te creëren. Het liefst werkt hij aan globale problemen en probeert deze te fixen. Of het nu om plastic recycling, ontspullen of het maken van video’s gaat. Hij is niet voor een gat te vangen.

Dave is afgestudeerd aan de Design Academy in Eindhoven. Momenteel werkt hij in een oud postkantoor in Helmond, waar hij experimenteert, onderzoek doet, reist, creëert en gebruik maakt van de kracht van internet. En juist dat laatste is voor hem van belang, vooral omdat hij mondiaal werkt.

Dave Hakkens bedacht een zelfbouwmachine voor plastic recycling. Het is zijn wapen tegen de plastic afvalberg. Het idee is dat iedereen deze machine zelf kan bouwen en zo plastic kan recyclen. Eerst maak je het plastic klein en daarna maak je met een mal een nieuw plastic voorwerp. Het mooie van zijn uitvinding is dat hij het via internet de wereld in kan brengen. En met succes. In Mexico staat een zelfbouwmachine. In Cambodja. In Australië. Over de hele wereld zijn het afgelopen jaar kleine recyclingfabriekjes opgedoken. Het zijn er zeker 100. Rijk is hij er niet van geworden, omdat hij zijn informatie gratis deelt met de wereld. Je kunt namelijk alle informatie voor je lokale DIY-workshop gratis downloaden. Hij heeft de Eco Coin in 2016 gewonnen en in 2017 kreeg hij in het programma De Toekomstbouwers het VPRO Toekomst Bouwdepot uitgereikt.

Join the [w]evolution

AUTEUR MARY SPAN | ©EVOLUTIEGIDS | 170829
Trendjournalist/publicist. Hou ervan je te inspireren en te activeren voor zinvolle evolutie in leven en werk,
bouwend aan een wereld van nieuwe mogelijkheden.

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?