CECILE SCHEELE | Goodbrandz | pionier in duurzame mode

Cecile Scheele

Goodbrandz

De jungle van duurzame mode moet in de toekomst transparanter worden. De circulaire economie klinkt tot nu toe nog als een abstract vergezicht voor de modewereld. Cecile Scheele wil daar een positief verschil maken.

Volg Goodbrandz op:

 

Cecile Scheele creëert duurzame mode

Cecile Scheele is eigenaar van het modeagentuur Goodbrandz, oprichter van de duurzame kledingvakbeurs Soul Salon en initiatiefnemer van de Dutch Sustainable Fashion Week. Een pionier op het gebied van duurzame mode.

De eerste duurzame vakbeurs Soul Salon kreeg dit jaar lovende kritieken. “Als we af willen van het geitenwollensokken imago van duurzaamheid, dan moeten we ook creatief zijn met het presenteren van elk modemerk,” zegt Cecile Scheele, eigenaar van Goodbrandz en oprichter van Soul Salon. Soul Salon is in het leven geroepen om aandacht te schenken aan een steeds belangrijker wordende markt, namelijk de progressieve duurzame markt en kleine nichemerken, die zo belangrijk zijn om een onderscheidende winkelidentiteit neer te zetten. In deze markt gebeurt veel en er komen steeds meer bijzondere merken bij die een apart platform verdienen. “Het is een markt waar je diep treurig van wordt”, aldus Scheele.

Alle merken die Cecile vertegenwoordigt, zijn GOTS-gecertificeerd. Dat is een van de hoogste certificeringen op het gebied van duurzaamheid, en het bestrijkt de hele supply chain. Het biedt geen honderd procent garantie, maar het is het beste certificaat dat er is. Dus het gaat niet alleen om fairtrade of diervriendelijk, het merk wordt op alle vlakken getoetst. Binnen haar agentuur is het GOTS-certificaat het hoogst mogelijke.

In heel veel kleding zit plastic. Plastic laat bij het wassen van kleding los. Als je een dode zeevogel opensnijdt, is de kans groot dat je plastic in zijn maag aantreft. Zo’n 63% van onze kleding wordt gemaakt van plastic (bijvoorbeeld fleece, die gemaakt is van PET-plastic) of een mix van katoen en polyester. De vervuiling hangt af van de manier waarop de stoffen zijn geweven, hoe ze verwerkt worden met andere stoffen, of het textiel gekleurd wordt en onder welke omstandigheden de kleding uiteindelijk wordt gewassen. De deeltjes, kleiner dan 5 millimeter, komen via het afvalwater in de oceaan terecht. Daar vormen ze een ernstige bedreiging voor kleine zeedieren zoals vissen, kreeften, meeuwen en zeehonden.

Denk jij wel eens over de kleding die je koopt? Waar komt deze vandaan? Welke stoffen bevat deze? Wat zijn de gevolgen geweest voor mens dier en milieu? Wees je er bewust van dat veel kleding in lagelonenlanden worden geproduceerd. Met weinig oog voor de mens en het milieu.

Auteur Mary Span | ©EVOLUTIEGIDS | 171005

artez

De tegendraadse kunstvisie van ArtEZ heeft maatschappelijke impact

nixikillick

Kleurrijke Nixi Killick overdondert met haar futuristische mode

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Lift Your Life & Your World & Share it!

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?