UPLIFT YOUR WORK | businessidee voor starters | zakelijke evolutie

Ga voor een betekenisvolle startup!

Een briljant businessidee. Wie wil dat niet? Het lijkt soms of je net te laat bent met het bedenken van een betekenisvol bedrijfsconcept voor een betere wereld totdat je het businessidee op internet langs ziet komen. Hoe komt het toch dat anderen op hetzelfde moment met hetzelfde idee komen? En dan vaak nog eerder dan jij?

Iedereen heeft goede ideeën net als jij. Want mensen zijn uit hetzelfde hout gesneden als jij. Het verschil zit ‘m in het volgen van de trends en de marketing van het idee. De realisator van het idee heeft het lef gehad om het idee op de markt te brengen. En nieuwe ideeën komen voort uit een soort synchrone denkwijze van mensen die inhaken op trends en nieuwe ontwikkelingen in de wereld. De man of vrouw die het idee oppakt vanuit de vele gedachtetrillingen die er zijn is koopman of koopvrouw. Maar ja, een idee is nog maar een idee. Het gaat erom je idee werkelijk in daden om te zetten. En dat is niet iedereen gegeven. Denk daarom ook eens vanuit de behoeften in de wereld en bedenk een product of dienst die armoede, gezondheidsproblemen of klimaatverandering kan terugdringen. Ben jij die startende ondernemer met impact die de wereld gaat verbeteren?

Winnaar
Het meest belangrijke bij het realiseren van jouw briljante idee is dat de drive van binnenuit je hart moet komen. Of je nu oud of jong bent. Dát maakt niet uit. Zo verzorgt Land Life Company droge woestijngebieden met planten. Trees for All bijvoorbeeld zorgt wereldwijd voor duurzame bosprojecten en investeert daarmee in de toekomst van onze planeet. CocoPallet maakt van afval uit de kokosindustrie 100 procent biologisch afbreekbare en relatief goedkope transportpallets. Deze ondernemers werken aan oplossingen voor de wereld van morgen. En steeds meer ondernemers volgen het voorbeeld van Sarah Moore in Engeland (zie het BBC-programma Money for Nothing) door van afval totaal nieuwe dingen te maken. Dat is ambacht puur!
Als oudere ondernemer weet je vanuit je eigen wensen, beperkingen en krachten welke voordelen je een jongere kunt bieden. Waarom zou je dus niet ‘Oud voor Jong’ kunnen starten? Vanuit die kennis kun je snel zien waar jouw ondernemerskansen liggen.

Nieuwe startup

Passie

Maar voel je echter weinig of geen passie, dan zul je een idee snel terzijde schuiven als te moeilijk of te lastig. Maar voel je vanuit je hart échte passie, en dan bedoel ik echt hartstocht voor de zaak, dan ben je bij voorbaat al winnaar. Want als je passie hebt, dan zie je het idee voor je ogen ontstaan en werkelijkheid worden. En dat beeld en dat doel voel je als het ware tot in je tenen. En jij als gepassioneerde bedenker van het businessidee verwerkelijkt het dan op jouw manier. Een ander kan daar dan niet aan tippen, hoe graag die het ook zou willen. Want jouw passie voor wat jij in de wereld wilt brengen, brengt namelijk nog iets anders: het maakt het proces van realisatie tot iets unieks want het proces wordt overgoten met jouw energie en jouw passie. En juist dat sausje van energie vinden anderen zo aantrekkelijk.

Dat maakt dat je soms met een beetje jaloezie kijkt naar de briljante ideeën van anderen. Maar wat is erop tegen om je eigen passie te ontdekken en te volgen? Probeer eens jouw passie te achterhalen door je te focussen op jouw talenten en sterke punten. Ik zei het al eerder: iedereen heeft goede ideeën en jij dus ook.

Join the [w]evolution
AUTEUR MARY SPAN | ©EVOLUTIEGIDS | 180719
Trendjournalist/publicist. Hou ervan je te inspireren en te activeren
voor zinvolle evolutie in leven en werk, bouwend aan een wereld van nieuwe mogelijkheden.
Geen business zonder presentatie in De Evolutie

Word partner en presenteer je columns.

loopbaan

Geef je loopbaan een oppepper!

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?