BEWUST LEIDERSCHAP | in chaotische tijden | persoonlijke evolutie

Evolutionair leiderschap in de Evolutiegids

1 april 2020 | Mary Span | Evolutiegids

Beste leider,

In turbulente tijden hebben we leiderschap nodig, bewust én evolutionair leiderschap. Niet het leiderschap van dictators of populisten, maar grensverleggers die een punt aan de horizon hebben. Want we staan voor de grootste lakmoesproef ooit. En misschien voel je dat ook wel tijdens deze coronacrisis.

De coronacrisis is niet alleen een test maar ook een kans. We leven in een wereld waarin oude patronen niet meer werken. Om het nieuwe te kunnen vestigen moeten we het oude opheffen. Om met de woorden van hoogleraar Jan Rotmans te spreken: ‘Het gaat om een verandering van tijdperk, niet om een tijdperk van verandering.’ Het is een periode waarin niet alleen wij, maar ook de samenleving en de economie ingrijpend en onomkeerbaar zullen veranderen. Zo’n kantelperiode wordt gekenmerkt door chaos, veel dynamiek en spanningen door angst. Dat vraagt om bewust én evolutionair leiderschap. Kies jij daar ook voor?

Dit is een periode om jouw leiderschap bewuster te laten evolueren. Het is van cruciaal belang om in het moment aanwezig te zijn, puttend uit jouw eigen wijsheid, rationeel te organiseren en vooral empathisch te zijn. Jouw leiderschap begint bij jezelf, bij jouw talenten en vaardigheden en door van daaruit kalm en geconcentreerd richting te geven aan jezelf en de wereld om je heen. Je hebt de keuze om in de chaos te blijven of om te evolueren door je te concentreren op wat jíj in deze turbulente tijden kunt doen. Een bewuste en evolutionaire leider zal altijd het laatste kiezen. Geef je brein die informatie, zodat je gefocussed kunt blijven op jouw evolutiedoel.

Wanneer je de evolutierichting kiest, zul je merken dat jouw kracht als leider toeneemt. Jouw omgeving merkt dat ook op en daardoor kun je jouw bedrijf, jouw team of jouw familie verheffen. Jij kunt anderen er dan toe brengen om hetzelfde pad te volgen.

Be the Light You Wish to See in the World!

Join the [w]evolution
AUTEUR MARY SPAN | ©EVOLUTIEGIDS | 200401
Trendjournalist/publicist. Hou ervan je te inspireren en te activeren
voor zinvolle evolutie in leven en werk, bouwend aan een wereld van nieuwe mogelijkheden.
janrotmans

Samen evolueren van onderop wint aan kracht

Onze samenleving bevindt zich op een kantelpunt. Er is een ondergrondse verandering gaande, een co-evolutie van onderop, die steeds krachtiger wordt…

coronavirus1

Plusdenken van de Hanze in coronatijden

Hanzegids Harry Webers ziet Hanzelichtpuntjes ondanks de coronacrisis.

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?