KIES JE BEROEP | orthomoleculaire voedingscoach

HOE WORD IK EEN ORTHOMOLECULAIRE VOEDINGSCOACH?

Als je kracht ligt in het verruimen van bewustzijn van mensen en je mensen graag uitdaagt om beter te gaan eten, dan ben je wellicht in de wieg gelegd voor een orthomoleculaire voedingscoach. Wat je doet is mensen stimuleren en motiveren om daadwerkelijk veranderingen in het voedingspatroon door te voeren, zodat ze minder gevaar lopen (ouderdoms)ziektes op te lopen.

WERKEN ALS EEN ORTHOMOLECULAIRE VOEDINGSCOACH

Een orthomoleculair dieet lijk veel ingewikkelder dan het in realiteit is. Het is ook veel meer een gezond eetpatroon dan een dieet in de echte betekenis van het woord. Een moleculair dieet is er in de eerste plaats om je gezondheid te optimaliseren met behulp van gezonde voeding. Dat is nodig, want onze moderne voeding bevat steeds meer ongezonde verzadigde vetten en transvetten en geraffineerde witte suikers. Daarnaast barst onze voeding van allerlei chemische geur- , kleur- , smaak- en bewaarstoffen.

En daar wil de orthomoleculaire geneeskunde wat aan doen. In de eerste plaats met het gebruik van allerlei voedingssupplementen met een hoge concentratie vitaminen, mineralen, sterke antioxidanten, voedingsvezels, hoogwaardige eiwitten, gezonde onverzadigde vetten en trage koolhydraten. Kortom, met alle gezonde voedingsstoffen waar we een groeiend  tekort aan hebben.

Suiker is niet alleen dikmakend en verslavend, het is ook giftig

Er is een killer gevonden in de voedingsindustrie: suiker. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) adviseert niet meer dan 25 gram suiker te eten op een dag. Cristin Kearns deed onderzoek naar suiker en de suikerindustrie.

FEITEN

De opleiding tot voedingscoach is bij Evenwijs Opleidingen modulair opgezet. De volledige opleiding bestaat uit de volgende modules:

  1. Voeding I – basiscursus voeding volgens orthomoleculaire principes
  2. Voeding II – praktijkcursus koken
  3. Voeding III – orthomoleculaire verdiepingscursus.

Voor wie is deze opleiding?
Deze opleiding is voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp. De lesstof wordt helder en duidelijk uitgelegd zodat deze ook zonder medische basiskennis goed te volgen is.


Accreditatie
Deze opleiding is (mbt de studiepunten) geaccrediteerd door de NWP.


Examinering

De orthomoleculaire verdiepingscursus (Voeding III) wordt afgesloten met een examen. Je komt in aanmerking voor het diploma ‘Voedingscoach’ als je dit examen met goed gevolg hebt afgelegd.

Verdieping
Na het volgen van deze opleiding kun je de verdiepingsmodule gewichtsbeheersing volgen.

Na het volgen van de opleiding tot Voedingscoach ben je in staat om voeding en een basissuppletie in te zetten als basis-interventie bij de behandeling van gezondheidsklachten. Je bent bovendien in staat iemand theoretisch en praktisch te begeleiden bij een verandering van het voedingspatroon. Het is een pré als je al een coachingsopleiding hebt gedaan.

TOEKOMSTVERWACHTINGEN

We gaan meer voor de ‘middenweg’ en gaan nog meer aandacht aan eten besteden. We worden kritisch wat we in onze monden stoppen en dat is intussen een modeding geworden. Mooi gevolg: we eten minder vlees en willen minder suiker en zout eten, we staan open voor onbekendere smaken en er zullen meer kleine ondernemers opstaan en doorbreken die spannende, gezonde en duurzame producten aan de man zullen brengen.

Het vakblad Today’s Dietitian polste bij 1.700 geregistreerde diëtisten in de Verenigde Staten naar de mogelijke dieettrends voor de komende tijd. Op basis van hun antwoorden stelden ze een verslag samen en deden ze een opvallende conclusie. Dit jaar is er één grote trend: mensen kiezen steeds minder vaak voor een bepaald (crash)dieet. Ze willen gewoon ‘mindful eten’ om een gezondere levensstijl op te bouwen. Zo staat er dat mensen er goed aan zouden doen om meer fruit en groenten te eten en verse producten met een hoge voedingswaarde.

Mensen zullen in de toekomst vaker willen stilstaan bij het eten dat ze in hun mond steken. Vanwaar komt het? Is het al dan niet onbewerkt? Die aanpak leidt volgens experts logischerwijs tot een gezonder eetpatroon en gewicht. En dat is precies waar de orthomoleculaire voedingscoach naar streeft!

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?