KIES JE BEROEP | evolutionaire coach

HOE WORD IK EEN EVOLUTIONAIRE COACH?

Jeanette ter Haar‘s doel is om mensen in hun leiderschapskracht te zetten en ze vanuit het bewuste zijn in beweging te brengen. “Ik ben een bewuste waarnemer van het leven. Die nieuwsgierigheid vraagt om aandacht. Ik leer mensen  hoe ze met aandacht door het leven kunnen gaan. Hoe ze vanuit bewuste waarneming bewuste keuzes kunnen maken, in beweging en in de flow of de stroom van het leven kunnen komen.”

Jeanette ter Haar, Human Life Dynamics

WERKEN ALS EVOLUTIONAIRE COACH

We zijn ruimtelijke mensen met een creatieve intelligentie die volledig toegerust zijn om bewust deel te nemen aan de evolutionaire impulsen van het leven. We zijn mensen die terug kunnen keren naar het natuurlijke zijn. En van daaruit oefenen mensen hun bewegingen en levensenergie uit op de wereld. Het bewust ontwikkelen en gebruiken van onze natuurlijke energie en unieke talenten zijn geweldige middelen tot zelfrealisatie.

Een evolutionaire coach helpt mensen niet alleen terug te keren naar hun natuurlijke staat, maar helpt ook met alle mogelijke levensvragen op diverse levensniveaus. Een persoonlijke coach zorgt voor de perfecte balans tussen het persoonlijke leven en de rest van de wereld. Een coach is een begeleider die mensen verder helpt om bepaalde doelen te bereiken, zoals zelfverwerkelijking. Doelen bereiken die het leven van mensen op orde brengen. Dat kan gaan over bijvoorbeeld gezondheid, relaties, voeding, persoonlijke kracht, intuïtie, zelfactualisatie, competentie of talentontwikkeling.

De sleutelwoorden van privé coaching zijn balans, tijd, aandacht, discretie en vooral veel respect. Respect voor het unieke van ieder mens. Ieder mens bestaat uit een fysiek, geestelijk en sociaal aspect. Als deze in balans met elkaar zijn, presteert een mens optimaal en kan daarom topprestaties leveren. In het persoonlijke leven draait het om drie levensvragen: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik echt?

De sleutelwoorden van bedrijfscoaching zijn leiderschap, groei, omzet, productie of winst.

De sleutelwoorden bij loopbaancoaching zijn talentontwikkeling, loopbaanontwikkeling, begeleiding naar werk, outplacement en reïntegratie. Loopbaancoaches ondersteunen mensen dus bij hun persoonlijke ontwikkeling en competenties. Vooral de sociale vaardigheden zijn daarin belangrijk, zoals leidinggeven, coaching, communicatievaardigheden of conflictmanagement.

In principe werk je als coach face-to-face of in een team. Je geeft soms naast coaching ook trainingen of workshops.

foto: Mary Span | LOGE21

Adriaan Hoogendijk van Hoogendijk Coaching & Opleiding:

“De wereld van vandaag gaat alleen nog over vakgebieden, vaardigheden en een onderzoekende houding. Mensen zijn niet alleen hun brein! Ik vind dat bij het leren ook de gevoelsmatige aspecten aan de orde moeten komen. Zelfleiderschap is leiding geven aan je eigen leven. Maar dát vraagt om een behoorlijke dosis wijsheid in jezelf. Er zit iets tegenstrijdigs in, want we hebben ons leven nodig om wijsheid te ontwikkelen.”

FEITEN

Opleiding: Er zijn verschillende manieren om coach te worden. De opleidingsmogelijkheden zijn heel divers, van langdurige opleidingen tot korte schriftelijke cursussen. Bovendien kun je je op diverse terreinen specialiseren. Naast een coach voor persoonlijke ontwikkeling, kun je bijvoorbeeld een leiderschapscoach, businesscoach of bedrijfscoach worden. Je kunt leren om socratief en provocatief te coachen, oplossingsgericht te coachen of prestatiegericht en ontwikkelingsgericht te coachen. Ten slotte zijn er nog diverse technieken en methoden, zoals het gebruik van kernkwadranten, het GROW coachingsmodel of het Enneagram om er maar een paar te noemen.

Softskills:

 • Zelfbewustzijn en omgevingsbewustzijn
 • Bewuste aandacht en zelfreflectie
 • Enthousiasmerende en inspirerende houding
 • Discretie
 • Empathie
 • Communicatief.

Hardskills:

 • organisatieontwikkeling
 • communicatietraining
 • kennis van mediation
 • teammanagement
 • kennis van de coachingspraktijk.

TOEKOMSTVERWACHTINGEN

In 2025 is de ideale medewerker iemand die z’n talenten volop inzet en excelleert. De vraag naar coaching zal daarom in de toekomst naar verwachting toenemen. Het coachingsberoep is volwassen geworden. Coaches zullen meer en meer toegevoegde waarde gaan leveren. Coaches gaan meer en meer gebruik maken van online producten, zoals e-books, filmpjes, mp3’tjes en meer, die de (potentiële) klant extra waarde geven. In veel gevallen wordt dit gebruikt als marketingtool.

Veel mensen in loondienst worden soms gedwongen om zzp-er te worden en ondernemerschap is niet iedereen gegeven. Het vinden van je passie in leven en werk wordt steeds belangrijker, want ondernemerschap en een loondienstfunctie kun je alleen volhouden als je gepassioneerd voor iets bent. De coach kan daarin een belangrijke rol spelen.

Het is daarom voor een coach noodzakelijk om op zijn of haar gebied specialist te zijn en dat verder uit te bouwen. Er zijn nu al zoveel coaches beschikbaar, dat het ook belangrijk is dat je je weet te onderscheiden van de rest. Dus authentieke personal branding en marketing zijn een must. Daar ontbreekt het nogal eens aan!

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?