KIES JE BEROEP | auteur voor zinvolle evolutie

HOE WORD IK EEN EVOLUTIONAIRE AUTEUR?

 

‘Je wilt schrijven over evolutionaire thema’s? Specialiseer je en doe het! Laat je niet ompraten dat het geen beroep is.’

 

Bruce Lipton, stamcelbioloog en auteur

WERKEN ALS EVOLUTIONAIRE AUTEUR

Is het schrijven van boeken over evolutionaire thema’s voor jou de deur naar een betere wereld? Lees je ze niet alleen graag, maar heb je zelf veel ideeën die je op schrift wilt zetten? Is schrijven voor jou een natuurlijk talent en wil je een betere wereld creëren? Dan kan het beroep van evolutionaire auteur de juiste job voor je zijn.

Maar wat doet een auteur? Je ontwikkelt boekconcepten, schrijft gedichten, korte verhalen of schrijft het scenario voor een toneelstuk. Welke richting dan ook, je kunt ook draaiboeken of wetenschappelijke boeken gaan schrijven. Als je een boek hebt gepubliceerd, kun je ook themalezingen of boeklezingen gaan doen. Je vertelt over jouw thema of je leest een stuk uit je boek voor. Een mooie manier om jezelf en jouw boek te promoten. Veel schrijvers werken ook voor (vak)tijdschriften en publiceren hun columns of korte verhalen.

Als schrijver haal je je inspiratie uit het leven zelf of bedenk je een evolutionair verhaal zoals Paolo Coelho dat zo mooi heeft gedaan. Het is belangrijk om passie te voelen voor je thema, je verhaal of je karakters en dat je in staat bent te inspireren.

Paulien Assink, bestsellerauteur in authentiek leiderschap:

Paulien Assink is een pionier en de personificatie van authentiek leiderschap. Ze is een instigator voor verandering. Wat haar kenmerkt zijn de liefde voor haar calling, haar school voor authentieke leiderschapscoaching én haar wereldprojecten. Een gesprek met schrijfster van bestsellers ‘Uit het harnas’ en ‘Samenspel’ en ‘Reisboek voor Pioniers in Authentiek Leiderschap’.

FEITEN

Opleidingen: Workshops, Studie, Overstap

Specialisatie:

  • Genres: roman, science fiction, fantasie, kinder- of jeugdboeken, non-fictie, etc.
  • Soorten tekst: gedichten, romans, hoorspelen, theaterstukken, draaiboeken, etc.

Alternatieve beroepen:

  • Uitgever
  • Redacteur
  • Tekstschrijver
  • Blogger

TOEKOMSTVERWACHTINGEN

De toekomst voor schrijvers is onzeker. Het duurt namelijk even voordat je boek in de winkel ligt en zelfs als je een bestseller hebt geschreven is het nog maar de vraag of je jezelf als schrijver gevestigd hebt. Veel schrijvers lukt het niet om hun boek via een uitgever te publiceren. Daarom is het zo belangrijk dat je naast je schrijverschap nog andere mogelijkheden hebt om je geld te kunnen verdienen. Dan kan in dezelfde branche zijn, zoals online-redacteur of als gespecialiseerde tekstschrijver voor bladen.
In de veelheid van schrijfsels is het belangrijk dat je opvalt. Dat kun je doen door je te specialiseren in een evolutionair thema. Maar tegenwoordig kun je ook zelf een boek uitgeven. In dat geval zul je de marketing geheel zelf moeten doen. Voor je loopbaan als auteur heb je naast talent ook geluk, doorzettingsvermogen en een goed contact met de media nodig.
Als je succesvol wilt zijn, heb je journalistieke vakkennis nodig en zul je onderzoeksvaardigheden en een gevoel voor taal moeten hebben. Bovendien is een globaal plan noodzakelijk voor zowel je boek als de (persoonlijke) marketing.

BIJZONDERE AUTEURS EN HUN VERHALEN

hanbekkers6

Han Bekkers
Specialisatie:
Spiritueel leiderschap

marijkekuyper_portret

Marijke Kuyper
Specialisatie:
Zingeving

Arko van Brakel

Arko van Brakel
Specialisatie:
Ondernemen met lef

brammoerland

Bram Moerland
Specialisatie:
Gnosis en gnostiek

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?