OUDE WIJSHEID | Aluna The Movie | spirituele evolutie

Aluna the movie

Aluna, kan oude wijsheid ons redden?

gids voor spirituele evolutieVerborgen in de bergen van Colombia leven de Kogi, de laatste wijze stam van Amerika. Een fantastische documentaire laat zien hoe ze al eeuwenlang in de bergen bivakkeren en hun oude wijsheid en levensstijl bewaren. Ze zijn bezorgd over de manier waarop wij met de wereld omgaan, maar ze zijn zich ervan bewust dat wij niets weten over de enorme krachten die we in de wereld ontketenen.

De Kogi leven al sinds de Spaanse verovering in 1500 geïsoleerd van de rest van de wereld in de bergen Sierra Nevada de Santa Marta van Colombia, waar ze hun traditionele manier van leven in stand houden. Het oude volk heeft geen identiteit of papieren. Kogi betekent jaguar in de taal van deze indianen. Het inheemse volk baseert haar levensstijl op het geloof in Aluna oftewel De Grote Moeder. De Kogi geloven dat zij de grote kracht is achter de natuur. Daarom zijn ze sterk verweven met de natuur.

Via een prachtige BBC-documentaire legden de Kogi contact met de buitenwereld om geïndustrialiseerde samenlevingen te waarschuwen voor de potentiële catastrofe die op ons afkomt als we onze manier van leven niet veranderen. Ze waren getuige van aardverschuivingen, overstromingen, ontbossing, het opdrogen van meren en rivieren, het verdwijnen van sneeuw op de bergtoppen en het sterven van bomen. De Sierra Nevada, vanwege zijn unieke ecologische structuur, weerspiegelt de rest van de planeet en de natuurverschuiving die ze daar zien is slecht nieuws voor ons allemaal.

Zij geloven dat de enige manier om de planeet én de mensheid te redden is als wij leren waarom de Kogi zich zulke grote zorgen maken. Ze weten dat wij alleen hun wijsheid willen overnemen als we zien wat er om ons heen gebeurt. De kern van de film Aluna is dat de Kogi echt begrijpen wat er aan de hand is in de wereld. Ze zien dat wij bezig zijn om het leven op aarde te vernietigen en dat we dat slechte nieuws niet willen horen of zien.

Aluna, de film: kan oude wijsheid ons redden?

De Kogi begrijpen niet waarom hun woorden onopgemerkt blijven, waarom mensen niet begrijpen dat de aarde een levend lichaam is en dat als we een deel ervan beschadigen we het hele lichaam beschadigen. De film Aluna neemt ons daarom mee naar de wereld van de Kogi. De kern van het geloofssysteem van de stam is Aluna – een soort kosmisch bewustzijn dat de bron is van alle leven en intelligentie. “Aluna is iets dat denkt en zelfkennis heeft. Het is zelfbewust en leeft.” zegt filmmaker Alan Ereira. “Alle inheemse mensen geloven dit. Het is een universeel verhaal dat alle oude wijzen met elkaar delen.”

Ze tonen op indringende wijze aan dat de schade, veroorzaakt door houtkap, mijnbouw, krachtcentrales, wegen en havens langs de kust en aan de monding van rivieren – kortom uitingen van mondiaal kapitalisme die resulteren in de vernietiging van natuurlijke hulpbronnen – beïnvloedt wat er op de top van de berg gebeurt, namelijk het verdwijnen van sneeuw. Wat er gebeurt aan de monding van de rivier is van invloed op wat er bij de bron gebeurt, zeggen ze steeds weer opnieuw.

De Kogi eindigen de film met een boodschap van hoop: ‘Laat je leven niet in de steek, bescherm de natuur en de aarde’. Neem de oude wijsheid van de Kogi eens ter harte, zou ik zeggen.

Join the [w]evolution

AUTEUR MARY SPAN | ©EVOLUTIEGIDS | 190101
Trendjournalist/publicist. Hou ervan je te inspireren en te activeren
voor zinvolle evolutie in leven en werk, bouwend aan een wereld van nieuwe mogelijkheden.

ALS IK HOOP NODIG HEB, KIJK IK NAAR DE GESCHIEDENIS VAN
ZWARTE MENSEN DIE EXCELLENTIE LIETEN ZIEN | LAVERNE COX, ACTEUR EN ACTIVIST

Meer inzicht

De levenslessen van Oprah Winfrey

Oprah’s levenslessen

Oprah Winfrey mag natuurlijk niet ontbreken in het rijtje met inspirerende levenslessen!

downtoearth

Down to Earth

Doorbreek de barrières met de oude wijsheden in de film Down to Earth.

COPYRIGHT | PRIVACY |CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?